Nye noter og nuancer i København

Garde Hvalsøes showroom på Esplanaden i indre København har fået et nyt, varmt og holistisk udtryk af designduoen Bunn Studio. Mange elementer er blevet genbrugt, men i nye konstellationer og helheder, så der venter en inspirerende oplevelse af Garde Hvalsøes skræddersyede snedkerløsninger i det gamle fabrikslokale.

Detaljer

Case

Bag om projektet

Type

Walk-in, Garderobe, Showroom, Køkken

Model

Pilaster, GH Glass, Merge, Solid, Dinesen

Materiale

Ahorn, Bøg, Dinesen Eg – HeartOak, Eg, Invisible olie, Marmor

Med sin beliggenhed i en klassisk baggård i indre København får det 400 m2 store showroom karakter af en oase midt i det travle byliv, hvor besøgende i ro og mag kan fordybe sig i Garde Hvalsøes univers. Oprindeligt har bygningen huset en garage, hvor der blev samlet biler – senere rykkede et fotografisk trykkeri ind. Da Garde Hvalsøe overtog fabrikslokalet i 2019, var alt originalt interiør og historiske detaljer forsvundet.

Det blanke lærred har gjort det muligt for Garde Hvalsøe at opbygge et særegent brandunivers, og Bunn Studio fik til opgave at gentænke rummet og skabe et indbydende og omfavnende showroom, som viser bredden i kollektionen af snedkermøbler. Resultatet er et levende og sanseligt rum, der inviterer besøgende til at udforske materialer, strukturer og farver i en mangfoldighed af interiørløsninger, fra køkkener og pantryer til eksklusive walk-in-closets foruden et luksuriøst display til vin og andre skræddersyede snedkermøbler.

Bunn Studio står også bag det nylige redesign af Garde Hvalsøes showroom i Aarhus, og designduoen er derfor blevet betroet en høj grad af kreativ frihed i forvandlingsprocessen, hvilket har givet sig udslag i formfuldendte kombinationer af materialer og farver foruden introduktionen af organiske linjer i form af Merge Table og Flagline Bed, som Bunn Studio har designet for Garde Hvalsøe. Med sine nye noter, nuancerigdom og organiske greb fremstår showroomet i København som et harmonisk mesterstykke, der lige så underspillet som virkningsfuldt sætter Garde Hvalsøes grundtanke om det ypperste snedkerhåndværk i scene.

”Vi havde en ambition om at udvide konteksten for Garde Hvalsøe-køkkenet og vække nysgerrigheden ved at vise de uendelig mange designmuligheder, som også et internationalt klientel drages mod. Vi ville gerne illustrere den enorme grad af tilpasning og sans for detaljer, der kendetegner Garde Hvalsøe.”

Marcus Hannibal fra Bunn Studio fortæller om duoens designtilgang til projektet: ”Vi havde en ambition om at udvide konteksten for Garde Hvalsøe-køkkenet og vække nysgerrigheden ved at vise de uendelig mange designmuligheder, som også et internationalt klientel drages mod. Vi ville gerne illustrere den enorme grad af tilpasning og sans for detaljer, der kendetegner Garde Hvalsøe og gør køkkenerne til noget særligt, og derfor har vi haft fokus på at fremhæve håndværket og materialerne i de nuværende modeller.”

I bestræbelsen på at undgå unødvendig produktion af nye snedkermøbler er mange af showroomets originale Garde Hvalsøe møbler blevet genbrugt og har fået nyt liv og mening i det gamle fabrikslokale. Eksempelvis er Studio David Thulstrups vægbeklædning af røget eg, som indgik i det tidligere showroomdesign, bibeholdt, mens adskillige møbler formgivet af Bunn Studio til showroomet i Aarhus nu kan opleves i København for at sikre kontinuitet i fortællingen om Garde Hvalsøes brand.

For første gang introduceres derudover også bøg som materiale hos Garde Hvalsøe. Bøgetræ er velkendt i Danmark, men bliver ofte overset, også internationalt, fordi det gennem tiden i høj grad er blevet anvendt til masseproducerede møbler. Garde Hvalsøe nærer et stort ønske om at genvinde bøgs anseelse som et slidstærkt, lokalt forankret materiale. Takket være sin hårde overflade modstår bøg revner og udhuling bedre end mange andre træsorter, hvilket gør det meget velegnet til blandt andet køkkenmøbler, der skal kunne holde til mange års livlig brug og forblive pæne til kommende generationer.

Om det redesignede showroom siger grundlægger Søren Hvalsøe Garde: ”Vi ønskede at være på forkant og fremvise vores snedkerkøkkener på den mest inspirerende måde, men samtidig give plads til vores store udvalg af interiørløsninger i husets andre rum – såsom soveværelse/walk-in og fadebur til opbevaring af mad og vin. De forskellige områder i showroomet har hver deres udtryk og særlige følelse og præsenterer også Garde Hvalsøes signaturmøbler, så besøgende kan visualisere de uendelig mange muligheder inden for vores kollektioner.”