Dinesen og Garde Hvalsøe transformerer Aarhus showroom

Garde Hvalsøe og Dinesen har indgået samarbejde med det københavnske arkitektfirma Djernes & Bell om at redesigne deres fælles showroom i Aarhus, som er blevet transformeret til et hybridrum, hvor fællesskab og samarbejde fejres.

Detaljer

Case

Bag om projektet

Type

Showroom

Model

Bespoke

“Vi beundrer Djernes & Bells kreative perspektiv og deres koncept med at hylde originalitet ved at fortælle en fortidig historie gennem et nutidigt design. Det er fascinerende at se deres vision materialisere sig i det nye showroom. Det er en hyldest til tingenes oprindelse.”

Showroomet, der strækker sig over 600 m², åbnede i 2018, og er opdelt i to fløje, der omhyggeligt viser Garde Hvalsøe køkkener og møbler. Bunn Studio redesignede den venstre fløj i 2022, og nu har Djernes & Bell givet den højre fløj et nyt designudtryk. Den nye fløj fejrer bygningens gotiske renæssanceoprindelse og det omkringliggende historiske Nørre Stenbro-område.

Djernes & Bell har valgt at fremhæve bygningens originale arkitektoniske træk, der daterer tilbage til 1898, hvor bygningen blev opført. Materialer som glas, træ og keramik blev brugt i vid udstrækning, hvilket er synligt i det ornamentale glasloft og i de farverige glasvinduer, som er typiske eksempler på victoriansk tids ornamentation og dekoration. Disse elementer er blevet integreret i redesignet med respekt for bygningens rige arv. Inspirationen er hentet fra, hvad hvert rum oprindeligt blev brugt til – og dets historie er blevet nyfortolket i en moderne kontekst. Dette afspejles i redesignet, der fremviser tre transformative håndværk gennem tre rum: en salon, et køkkenområde med et spisekammer og et studierum.

Det første rum, man træder ind i på højre fløj, er Salonen, som byder dig velkommen gennem skræddersyede, transparente gardiner i stof fra Kvadrat og Stilling. For at skabe den perfekte ramme for mennesker til at samles, dele idéer og samarbejde, tilføjede Djernes & Bell en asymmetrisk rumdeler, der omgiver et hyggeligt mødeområde med et håndlavet rundt bord og stole fra Magnus Olesen. Den skræddersyede, buede rumdeler er lavet af Dinesen Douglas. I Salonen står der en skænk, der er bygget på Garde Hvalsøes klassiske model Kabinet. Skænken er en reference til det traditionelle dæktøjsskab, der kan bruges til at fremvise og beskytte værdifuldt porcelæn.

Køkkenet er baseret på model Hoelgaard i elmetræ og er designet i samarbejde med Djernes & Bell. Den runde køkkenø med læderbetrukket bordplade fra Sørensen Læder og en skræddersyet bænk med opbevaring er inspireret af køkkenet på Castle Drogo. Sammen tilføjer de både funktionalitet og æstetik. Moderne træpaneler er designet til at eksistere side om side med de originale paneler langs køkkenets vægge.

Spisekammeret, der er designet i samarbejde med den danske Michelin-restaurant Moment, er indrettet med hyldeplads og et skuffemøbel samt et højskab med plads til ovn og opbevaring.

Studierummet er inspireret af Louis Kahns Phillips Exeter Academy Library og har skræddersyede kontorpladser med gavle, der matcher bibliotekets asymmetriske design. Studierummet bruges primært som kontor for begge brands.

Showroomet er dekoreret med mange lokale designere. De smukke glasværker er designet af Alexander Kirkeby, keramikværker af Sarah Mirkhani samt stole fra Magnus Olesens ikoniske 8000-serie.

Væggene og lofterne er malet i forskellige farver fra File Under Pop. Farvepaletten er nøje udvalgt for at komplementere de eksisterende toner i det originale glasloft og skabe et sammenhængende udtryk.

Grundlægger Søren Hvalsøe Garde udtaler om det nye showroom i Aarhus: “Vi beundrer Djernes & Bells kreative perspektiv og deres koncept med at hylde originalitet ved at fortælle en fortidig historie gennem et nutidigt design. Det er fascinerende at se deres vision materialisere sig i det nye showroom. Det er en hyldest til tingenes oprindelse.”

Åbningstider:

Tirsdag til Fredag 9-17
Lørdag 10-15

Adresse:
Garde Hvalsøe showroom
Mejlborg, Kystvejen 65
8000 Aarhus